Artist Statement:

  

Met mijn fotografie probeer ik momenten te creëren van stilte en verwondering in een zeer drukke en hectische wereld. Karakteristiek voor het werk wat ik maak is de rust ervan. Door te zoeken naar de rust in mijn compositie hoop ik die van mezelf te vinden.

 

I hope to create moments of quiet and wonder with my photography in a very busy and hectic world. Characteristic for my work is the tranquility of it. By searching for this tranquil composition I try to find my own peace of mind.

 

 

 

Jeroen den Uijl, 2021

 

 

  

 

ESCAPISME IN ESSENTIE


Jeroen den Uijl is gespecialiseerd in minimalistische landschapsfotografie geïnspireerd door het werk van Michael Kenna, Wilco Dragt en David Burdeny. Voor Jeroen is fotografie een vorm van escapisme uit het drukke moderne leven, om die reden creëert hij composities die rustgevend van aard zijn. 

 

De serie ‘Home by the Sea, Nederland Waterland & Satoumi’ toont zachte pasteltinten en  gebruik van veel negatieve ruimte, verstilde landschappen met hier en daar een spoor van menselijke aanwezigheid.

 

In de serie ‘Hautes Fagnes’ komen hevige kou, een desolaat gevoel en het ruige landschap samen. Jeroen legt hier de focus op de schijnbare tegenstelling tussen complete rust en harmonie in extreme weersomstandigheden. Met zijn minimalistische stijl beoogt hij tot de essentie door te dringen, die de harmonie van het landschap verbeeldt.

 

Jeroen den Uijl is geboren in Den Haag en naast zijn werk als fysio- en manueel therapeut een opleiding tot fotograaf begonnen. De liefde voor fotografie begon al in zijn kindertijd bij zijn opa in de doka. Inmiddels is hij uitgegroeid tot fine art fotograaf en mocht meerdere awards en nominaties in ontvangst nemen, o.a. Neutral Density Photography Bronze Star Award en nominaties bij ND Photo Awards 2020, Monovisions Photo Awards 2020 en Black & White Spider Awards 2020.

 

Astrid Verhoef, 2021

Curator Photo31